De volgende regels zijn van toepassing op alles wat gerelateerd is aan Horse Reality, tenzij een specifieke regel nadrukkelijk anders vermeldt. Onder andere gebruikersnamen, landgoed namen, paardennamen, gebruikersprofielen, het Horse Reality-forum, het officiële Discord-kanaal, Discord-gebruikersnamen, Discord-statusberichten, privéberichten en alle andere gebieden waar je tekst kunt invoeren of afbeeldingen kunt toevoegen. Niet-officiële kanalen of pagina’s toegewijd aan Horse Reality worden aangemoedigd om dezelfde regels aan te houden, maar wij hebben niet de macht om de regels ook daar te handhaven.

Als je onze regels overtreedt, behouden wij ons het recht voor om je account te verbannen en/of de regelbrekende inhoud te bewerken of te verwijderen. We verwachten dat onze spelers enig gezond verstand gebruiken bij het spelen van het spel. Zoek de grenzen niet op, want dat kan gevolgen hebben voor je account.

Alle teamleden worden op deze pagina vermeld. Als je hun profiel bekijkt zie je dat zij een speciale badge hebben. Moderators staan ​​voor je klaar als zich een probleem voordoet. Het is hun verantwoordelijkheid om de regels te handhaven, daarom willen we graag benadrukken dat je niet het heft in eigen handen moet nemen en zelf gaat modereren.

Als je twijfelt over de regels of merkt dat iemand een regel overtreedt, neem dan contact op met het team via het contactformulier. Het aangeven van een speler betekent overigens niet dat zij automatisch worden verbannen. Wij onderzoeken de situatie grondig en bekijken per geval hoe dit wordt afgehandeld. Aarzel niet om met het team contact op te nemen als er iets aan de hand is. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de spelers de regels goed kennen.

 

Laatste wijziging op 3 juni 2020

 

1. Communiceer in het Nederlands 

 1. Alles moet in het Nederlands gecommuniceerd worden. Nederlands is op deze server de voertaal. Om goed met elkaar te communiceren en de regels te handhaven, moet de gehele spelinhoud toegankelijk zijn voor Nederlands-sprekende spelers.

  • Dit is inclusief gebruikersprofielen, profiel of titel afbeeldingen, clubs, het forum, Discord and alle andere gebieden waar je tekst of een afbeelding kan toevoegen. 

  • Vertalingen, zoals een gebruikersprofiel met Nederlandse en Engelse teksten, zijn niet toegestaan.

  • Uitzonderingen zijn songtitels, gedichten, korte motto's, gezegden en citaten, zolang ze als zodanig zijn gemarkeerd en in overeenstemming zijn met onze regels.

  • Paardennamen, gebruikersnamen, clubnamen en landgoed namen zijn uitgezonderd, mits zij voldoen aan al onze andere regels.

 

2. Eén account per persoon per server

 1. Je mag één account per server bezitten. Horse Reality heeft twee servers: horsereality.com en horsereality.nl. Ieder persoon mag maximaal één account hebben op elk van deze servers.

 2. Mensen die onder hetzelfde IP-adres spelen (familie / vrienden die een huishouden delen) mogen ieder één account per server hebben, echter mogen zij op geen enkele manier met elkaar interacteren. Interactie verwijst naar paardenhandel, dekkingen, enz. Dit is zodat we Regel #2.1 kunnen handhaven. Let op dat één persoon nog steeds niet meerdere accounts mag bezitten op dezelfde server, ook niet als die accounts nooit met elkaar interacteren.

 3. Je mag anderen niet vragen om één (​​of meerdere) account(s) aan te maken voor jouw persoonlijke gewin. Daarbij mag je dit ook niet zelf doen.

 4. Het is verboden om met twee of meer mensen één account te beheren.

 

3. Luister naar het team

 1. Als het team aangeeft dat je je gedrag (of een discussie) moet stoppen, dien je hier onmiddellijk naar te luisteren. Dit geldt met name voor waarschuwingen en/of herinneringen die door het team zijn verzonden nadat je een regel hebt overtreden. Het team is hier om voor iedereen de beste spelervaring te garanderen. Wij maken het spel en zijn hierbinnen de hoogste autoriteit. 

 2. Modereer niet zelf! Dit wordt ook wel "mini-modding" genoemd. Als je iemand ziet die de regels niet volgt, stuur dan een bericht naar een moderator of neem contact op met het team. Stuur niet zelf de speler een bericht over de regels.

 3. Herinneringen, waarschuwingen, mutes en verbanningen worden naar eigen inzicht uitgedeeld. We zullen je altijd informeren over de redenen achter onze disciplinaire maatregelen.

 4. Je mag team-besluiten en/of handelingen niet in het openbaar bespreken. De regels en onze handhaving hiervan hebben hun redenen, deze bespreken wij niet in het openbaar. Als je het niet eens bent met hoe het team gehandeld heeft kun je privé contact opnemen via ons contactformulier, dan zullen we er samen over praten.

 

4. Behandel elkaar met respect

 1. Zeg en doe geen dingen waardoor andermans speel-ervaring onaangenaam wordt. Blijf beleefd, constructief, vriendelijk en behulpzaam tijdens discussies. Val mensen niet persoonlijk aan en blijf vriendelijk, zelfs als je het niet met elkaar eens bent.

 2. Beledigen, provoceren, pesten, bedreigen of lastigvallen is absoluut verboden.

  1. Lastigvallen is verboden en omvat: Het verzenden van ongewenste privéberichten (zie Regel #5), herhaaldelijk of kwaadwillig het contactformulier gebruiken om een ​​speler zwart te maken en problemen die je mogelijk met anderen hebt, openbaar te maken, ongeacht of deze spelers worden genoemd of niet.

  2. Bedelen wordt beschouwd als intimidatie en omvat: Spelers vragen om gratis spullen of donaties, en elke vorm van ongevraagde aanbiedingen voor paarden buiten de paarden reclame secties in het forum en op Discord.

 1. Het is strikt verboden om hatelijke of discriminerende standpunten tegen anderen te promoten. Dit omvat het aanvallen of stereotyperen van mensen, individuen, of groepen, op basis van etniciteit, ras, sociale stand, politieke overtuigingen, culturele overtuigingen, religieuze overtuigingen, enig aspect van seksuele geaardheid of identiteit, fysieke of mentale handicaps, hoe ze eruit zien of waar ze vandaan komen.

 2. Je mag geen openbare blacklists plaatsen of gebruikers zwartmaken. 

 


5. Stuur geen ongewenste privéberichten (PB's)

 1. Neem geen contact op met een speler als deze heeft gevraagd om geen berichten meer te sturen. Ga niet met hen in gesprek via PB's, het forum, Discord of elders.

 2. Als je ongewenste privéberichten ontvangt, ga dan als volgt te werk:

  • Vraag de afzender van de ongewenste PB beleefd om je geen berichten meer te sturen.

  • Als je na het verzenden van dit "stop" -bericht nog steeds berichten ontvangt, meldt de speler dan via het contactformulier met toegevoegde screenshots. Dit betekent niet automatisch dat de speler wordt verbannen, maar zo kunnen we ervoor zorgen dat ze op de hoogte zijn van de regels voor de toekomst. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Rapporteer alsjeblieft geen speler als zij alleen een verontschuldiging hebben gestuurd of een bevestiging dat zij geen contact meer met je opnemen.

  • Beantwoord geen verdere berichten van die speler. Ga niet met hen in gesprek via PB's, het forum, Discord of elders.


6. Blijf bij het onderwerp

 1. Houd je conversaties gerelateerd aan paarden of Horse Reality.

  • Uitzonderingen zijn aangewezen “off-topic” gebieden (bijv. #algemene-chat in Discord) of gebieden met een specifiek onderwerp dat niet gerelateerd is aan paarden (bijv. de real-life en fun categorieën in het forum).

 2. Onderwerpen met betrekking tot religie, politiek, seksualiteit, activisme, drugs, wapens of geweld mogen niet openbaar worden besproken op Horse Reality.
  Zie ook Regel #7 over inhoud voor volwassenen.

  • Aangewezen “off topic” gebieden zijn niet vrijgesteld van deze regel.

  • Je mag je religieuze overtuiging of oriëntatie best vermelden in je spelersprofiel of als voetnoot in het forum, zolang er niet diepgaand op in wordt gegaan. 

  • Politieke symbolen zijn verboden.


7. Wees kindvriendelijk

 1. Mensen van alle leeftijden spelen Horse Reality, inclusief kinderen met toestemming van de ouders om het spel te spelen. Zorg ervoor dat alle inhoud geschikt is voor spelers onder de 16 jaar. Dit omvat gebruikersnamen, paardennamen, Discord-gebruikersnamen en -statussen, alsmede alle andere gebieden waar je tekst kunt invoeren of een afbeelding kunt toevoegen.

  1. Vloeken is niet toegestaan.

  2. Je mag geen inhoud of afbeeldingen plaatsen die verwijzen naar seksuele handelingen, pornografie of intieme delen van de menselijke anatomie.

  3. Je mag geen inhoud plaatsen die bloederig is of verwijst naar gewelddadige handelingen.

 

8. Geen fraude

 1. Je mag bugs, glitches en fouten in de software niet misbruiken.

 2. Je mag geen auto-klik plug-ins en/of gerelateerde programma's gebruiken.

 3. Je mag je niet voordoen als teamlid.

 

9. Links en advertenties

 1. Je mag geen advertenties plaatsen of linkjes doorsturen naar advertenties en andere commerciële inhoud die niet gerelateerd is aan Horse Reality.

 2. Je mag alleen links plaatsen naar externe websites of afbeeldingen als deze in overeenstemming zijn met onze regels. Horse Reality is niet verantwoordelijk voor de inhoud van die links en controleert ze niet systematisch. We behouden echter het recht voor om afbeeldingen of links te verwijderen als deze niet in overeenstemming zijn met onze regels.


10. Copyright illustraties

 1. We vragen je om Horse Reality credits te vermelden op de afbeelding wanneer je onze illustraties gebruikt.

  • Dit geldt onder andere voor dekkaarten (studcards) en soortgelijke door spelers gemaakte illustraties. Echter geldt dit ook voor screenshots die je van een paard maakt om het, om wat voor reden dan ook, met andere spelers te delen.

  • De credits moeten op de afbeelding zelf worden vermeld in een leesbaar lettertype, bijvoorbeeld door ©Horse Reality in een hoek toe te voegen.


11. Houd de echte wereld buiten

 1. Je mag geen donaties vragen, of linken naar crowdfunding-pagina's om donaties te verzamelen. 

 2. Het is niet toegestaan ​om als speler in valuta, diensten, of goederen van andere websites te handelen om iets in Horse Reality te ontvangen.

 3. Je mag geen medisch of zeer persoonlijk advies vragen.

 4. Je mag geen persoonlijke informatie of foto's plaatsen van mensen die je kent, andere spelers of teamleden.

 5. Je mag persoonlijke informatie over jezelf delen in de mate waarin je jezelf prettig voelt, zolang jouw locatie niet kan worden geïdentificeerd met die informatie. We raden je echter aan dit zorgvuldig te overwegen. Iedereen met een account op Horse Reality kan de informatie zien die je deelt in openbare delen van het spel. Zelfs als je in PB met iemand praat, weet je in veel gevallen niet zeker wie er achter de gebruikersnaam zit en wat hun bedoelingen zijn. Onze kracht om je te beschermen tegen mensen met slechte bedoelingen reikt alleen zover als Horse Reality gaat. Zodra iemand je vindt op Facebook of vergelijkbare platforms, kunnen we niet echt iets doen. Neem contact met ons op als je dergelijke problemen tegenkomt, wij zullen je in de best mogelijke manier helpen.

  1. Je mag niet in het openbaar je volledige naam delen.

  2. Het is niet toegestaan ​​om je adres openbaar te maken, of enig adres waar je regelmatig wordt gevonden, zoals je school, manege, werkplek en soortgelijke plaatsen.

  3. Het is niet toegestaan ​​je telefoonnummer of e-mailadres openbaar te maken.

12. Aanvullende forumregels

 1. Je mag niet spammen op het forum. Het gebruik van onnodige hoofdletters of overmatige speciale tekens in forumtitels of reacties wordt beschouwd als spam en verwijderd. Dubbele topics worden gesloten, zodat er slechts één topic staat.

 2. Als zich een probleem voordoet, neem dan contact op met onze teamleden

 3. Plaats inhoud in de juiste categorieën. De categorie 'Helpdesk' is voor vragen en antwoorden, advertenties voor paarden gaan in het forumboard 'Advertenties voor paarden' en suggesties voor het spel in de categorie 'Ideeën'.

 4. Categorieën hebben mogelijk vastgezette berichten met aanvullende categorie-specifieke regels. Er wordt van je verwacht dat je ze hebt gelezen voor je een topic of reactie plaatst.


13. Aanvullende Discord regels

 1. Je moet minimaal 13 jaar oud zijn om lid te worden van Discord. Dit is een regel van Discord zelf en het valt niet binnen onze macht om deze te veranderen.

 2. Je mag de server niet spammen.

 3. Als er zich een probleem voordoet, kun je onmiddel een moderator een PB sturen of @ in het kanaal.

 4. Plaats inhoud in de juiste kanalen. Het #vragen-en-hulp kanaal is voor vragen en antwoorden.

 5. Kanalen hebben mogelijk vastgezette berichten met aanvullende kanaal specifieke regels. Je dient deze te lezen voordat je iets plaatst.

 6. Je mag Discord niet verlaten en opnieuw betreden om het dempen van je berichten te omzeilen.

 7. Meld geen bugs in Discord. Als je een bug tegenkomt, ga dan naar de forum categorie "Bugreports". Dit zorgt ervoor dat alles op een plek verzameld wordt en bugreports niet verloren gaan.

 8. Alle Discord servers die door spelers zijn gemaakt, vallen niet onder onze bescherming. Als je besluit om lid te worden van de server van een andere speler, bescherm jezelf dan indien nodig. Als je je niet veilig voelt of wordt lastig gevallen binnen die server, verlaat hem dan en blokkeer de spelers op Discord zodat zij geen contact meer met je kunnen opzoeken. Rapporteer de server(s) aan een van de moderators inclusief screenshots van het gedrag zodat de server(s) uit ons lijstje in het #rules-and-info kanaal verwijderd kan worden.