Genetisch Potentiëel herschreven

Genetisch Potentiëel herschreven

16 Jul 2018

De afgelopen week is er gewerkt aan het herschrijven van het Genetisch Potentieel, zodat jullie beter begrijpen waar het over gaat.

De reden dat het zo lastig te begrijpen is komt door de 25 verborgen genen in elk paard. Deze hadden we samengevoegd in 6 eigenschappen, maar in de competities werden in de berekening nog steeds deze verborgen genen los van elkaar gebruikt. Hierdoor was het lastig om te zien welke eigenschappen bij welk discipline hoorde. Met deze nieuwe code hebben we de 25 verborgen genen in 7 eigenschappen gestopt (we hebben vermogen toegevoegd). De nieuwe eigenschappen zijn: behendigheid, balans, intelligentie, vermogen, snelheid, stamina en kracht.

Toen we begonnen met het maken van het spel hadden we het idee dat er een hele hoop eigenschappen in paarden zouden moeten zitten. En hoewel dat natuurlijk waar is, maakt dit het alleen veel te gecompliceerd om dingen te berekenen, door te fokken en überhaupt te begrijpen hoe het in elkaar steekt. Daarom hebben we er nu voor gekozen om dit helemaal om te gooien en hier 7 duidelijke genen/eigenschappen van te maken. Tijdens dit proces zijn de verborgen genen opnieuw gecombineerd tot nieuwe eigenschappen. Deze eigenschappen van je paard zullen dus afwijken van wat het voorheen was.

Voor we echt live gaan zal ik deze verborgen genen verwijderen, waardoor je het probleem met de "verborgen genen" niet meer zult hebben. Elk paard zal dan gewoon deze 7 eigenschappen krijgen in plaats van de 25 verborgen genen. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om het te begrijpen en deze eigenschappen in de fok te verbeteren.

De nieuwe eigenschap “Vermogen” komt vanuit het Engelse Power. Deze ligt in principe heel dicht bij kracht, maar we vonden toch dat we een aparte eigenschap hiervoor nodig hadden. Met vermogen bedoelen we vooral de "motor" van je paard. Het vermogen om voort te gaan of om goed af te kunnen zetten voor een sprong. Met kracht bedoelen we voornamelijk de kracht om gewicht of massa voort te kunnen trekken. We hopen dat dit verschil duidelijk genoeg is, want we kunnen begrijpen dat het lastig is om het verschil te zien. Kracht zal dus voornamelijk voor de grote, stevige paarden gebruikt worden, waarbij Vermogen vooral gebruikt zal worden voor spring- en race-paarden.

Sinds we de verborgen genen gebruikten in plaats van de eigenschappen was het voor jullie ook lastig om een discipline te kiezen. Dit zal vanaf nu veranderen. Vanwege deze herschrijving in het spel hebben we ook besloten om de competitie berekeningen te her berekenen. Elk discipline heeft nu zijn eigen set eigenschappen die gebruikt worden in de berekening in plaats van de verborgen genen. Het zal nu dus gemakkelijk zijn om richting een bepaald discipline te fokken en het maakt het gemakkelijker welke sport je kunt kiezen. 

Door deze nieuwe features hebben we er ook voor gekozen om een "fokkers advies" toe te voegen aan de paarden. Dit is simpelweg een advies die de fokker aan je geeft. Afhankelijk van het advies kun je een discipline kiezen voor je paard. We hebben de standaard iets lager gelegd. In plaats van dat je 75+ punten nodig had om goed te zijn in een discipline, is dit nu 70 en hoger geworden. Normaal zou je dan een talent predicaat ontvangen. Dit predicaat zal komen te vervangen, gezien je met het nieuwe systeem makkelijker disciplines kunt kiezen voor je paard.

Om een idee te krijgen hoe de nieuwe berekeningen werken kun je kijken naar de aangepaste wiki pagina:  https://horse-reality.wikia.com/wiki/Competitions. Nu nog alleen in het Engels, maar we zullen er voor zorgen dat alle artikelen naar het Nederlands vertaald zijn voor we officieel live gaan.

Stel gerust vragen als dingen nog niet duidelijk zijn. Dan zorgen we ervoor dat de wiki (of deze post) wordt aangevuld.

Features + bugfixes:

 • Competities herschreven
 • Genetisch Potentiëel herschreven
 • Het totaal GP wordt nu automatisch voor je berekend
 • Je kunt nu op discipline zoeken in de paardenmarkt
 • Taglines worden haast overal weergegeven waar je ze nodig hebt
 • Paarden overzicht:
  • icoontje als je nog niet je paard hebt verzorgt
  • energie wordt nu weergegeven
  • leeftijd wordt weergegeven
  • tagline wordt weergegeven
 • Gebruikersprofiel toont ook de tagline bij paarden
 • Op de todo lijst worden gesloten of afgestoten items niet meer weergegeven, zodat het lijstje een stuk korter wordt. Als er iets aan de hand is, maken we gewoon een nieuw item aan.
 • Universiteit: bijna alle onderdelen hebben nu een afbeelding. We wachten nog tot onze tekenaar de laatste 15 instuurt!