Vernieuwde competities en keuringen

Vernieuwde competities en keuringen

10 Jul 2018

Het was een warm begin van de zomer met de aanhoudende hitte de afgelopen weken. Wij zaten binnen lekker comfortabel door te werken aan het spel!

Zoals veel van jullie weten hebben we Horse Reality een paar weken terug volledig overgezet naar de nieuwe servers. Nu een deel van de code inmiddels is vernieuwd loopt het spel een stuk soepeler dan voorheen. We zijn nog steeds bezig hier en daar wat dingen aan te passen, want het nog niet perfect, maar het gaat steeds beter! Deloryan heeft haast al haar tijd toegewijd aan het oplossen en herschrijven van de code, wat vooralsnog goed lijkt te werken.

De competities en keuringen waren sinds 12 juni gesloten, maar deze zijn inmiddels weer terug. Mocht je dit nog niet gezien hebben, neem dan gauw een kijkje! Het werkt nu wat anders dan je gewend bent, maar dit verloopt een stuk sneller en soepeler dan de oude manier. Kom je nog bugs tegen, laat ons dit vooral weten op het forum!

De bug van de dagkampioen is meegenomen tijdens het herschrijven van de code. Daarom even een opfrisser! Om dagkampioen te worden moet het paard de meeste punten hebben behaald in de hele keuring en moeten er minimaal 10 paarden in deze keuring meedoen. Alle categorieën binnen de keuring worden dus bij elkaar opgeteld en je hebt maar 1 dagkampioen per keuring. Dagkampioenen kunnen leuke prijzen winnen! Als je wint dan heb je 10% kans op 1 DP, 10% kans op 1 FT, 10% kans op 1 WT en 70% kans op 250 coins.

Sinds de keuringen zijn vernieuwd is de bewegingscategorie eruit gehaald. Dit betekent dat alleen exterieur beschikbaar is voor de veulens, merries en hengsten. De manier waarop iedereen naar de talent predikaten kijkt werkt niet zoals dit bedoeld was, dus deze gaan op een andere manier terugkomen in het spel.

Ook liet een aantal van jullie weten dat de paarden hogere scores ontvingen dan voorheen. We zijn dus even gaan graven in de oude code en hebben dit met de nieuwe code vergeleken. Blijkbaar zat er een fout in de oude code die nooit op is gevallen. Door het herprogrammeren van deze sectie is het probleem automatisch opgelost zonder dit door te hebben. De score die je paard nu ontvangt is de score die hij altijd al had moeten hebben! 

Daarnaast focust Deloryan op het afmaken van de basis voor het spel. Haar prioriteiten liggen bij het voltooien van de volgende onderdelen:

  • Competities en keuringen

  • Verzorgen van paarden (trainen, verzorgen, voeren, tuig dragen)

  • Dekservice

  • Bedrijven draaiende (verzorgen van dienstverlening en items creëren/verkopen)

  • De markt herschrijven zodat je ook sperma, DP, FT en WT kunt verkopen

  • Code herschrijven zodat de site normaal functioneert (zonder errors)

  • Indien alles naar behoren werkt, de Delta Store draaiende maken

Dit betekent niet dat andere onderdelen niet worden meegenomen, maar deze onderdelen hebben dus voorrang op de rest. Daarna zal ze meer focussen op de meer diepgaande toevoegingen in het spel. Sommige van deze toevoegingen zijn het reizen met paarden en wedstrijden rijden op internationaal niveau, clubs, speciale evenementen, enzovoorts. Een spel zoals deze is nooit helemaal af, dus we zullen continu blijven updaten en verbeteren. Het volgende blog nemen we jullie mee in de details en zullen we onze planning voor de komende maanden tonen.

Nog een kleine update vanwege onze sluitingsdatum en een herinnering voor de officiële opening. De sluitingsdatum is een paar dagen verplaatst. Het spel zal op maandag 3 september sluiten in plaats van vrijdag 31 augustus. Dit geeft je een paar dagen extra om bijvoorbeeld dingen af te ronden. De Vroegtijdige Opening van het spel zal op 1 oktober zijn, dit is voor mensen die hebben bijgedragen aan de Kickstarter campagne. Voor alle anderen zal het spel dan weer openen op 8 oktober!

Vergeet daarnaast niet om ons te vergezellen op onze Discord server als je dit nog niet hebt gedaan! Dan kun je chatten met medespelers. Je kunt de link hier vinden: https://discord.gg/nmXYBRW. We vinden het leuk om met iedereen te praten, kom er dus snel bij!

Tot de volgende keer :)