Morgenavond op Kickstarter!

Morgenavond op Kickstarter!

01 Feb 2018

We hopen dat jullie een geweldig feestseizoen hebben gehad en goed het nieuwe jaar zijn ingestapt! Bij Horse Reality hebben we gewerkt aan een aantal leuke dingen die jullie wellicht zullen verrassen! De meesten zullen op het forum hebben gezien dat Deloryan om jullie mening vroeg met betrekking tot mogelijke Kickstarter beloningen. Wij zijn hard aan het denken gegaan en dit is het resultaat geworden.

Horse Reality komt morgenavond op 2 februari naar Kickstarter!

Ons huidige doel is €5.000 euro. Hiermee kunnen we een dedicated server aanschaffen voor ongeveer een jaar. We voegen de twee disciplines eventing en endurance toe en twee nieuwe rassen. De Trakehner en Welsh Pony. Van het opgehaalde bedrag zal 10% naar Kickstarter gaan.

We verwachten de vroegtijdige toegang voor het officiële spel te openen op 1 oktober 2018, en zullen publiekelijke toegang openen op 8 oktober 2018!

Een aantal van jullie had dit blog in het Engels op de Engelse versie al gevonden. Daarin stond dat wij voor een periode van 3-4 maanden zouden sluiten. Deze sluiting zal niet plaats vinden.

Deze schatting kwam voort vanuit de nieuwe privacywet die 25 mei ingaat. Daar moet nog het een en ander voor gebeuren. Echter vanwege de beperkte tijd die Deloryan zou hebben, was een tijdelijke sluiting beter. Op die manier zouden we geen risico lopen op een boete en kon ze ongestoord haar werk doen. Nu heeft zich een drastische verandering voort gedaan. Deloryan gaat vanaf maart naar een 24-urige werkweek en per mei zal ze niet meer werkzaam zijn bij haar huidige werkgever. Hierdoor is er veel meer ruimte om aan Horse Reality te werken en zal de sluiting niet meer nodig zijn.

Kickstarter beloningen (rewards)

We hebben hard gewerkt aan de beloningen, je kunt ze hieronder vinden tezamen met onze extra doelen. Zodra het spel officieel opent kun je je kickstarter beloning ontvangen.

Tussen de beloningen vindt je een "premium-account". Zoals je weet zijn we geen groot fan van pay-2-win mechanismes. Een premium account op Horse Reality is voornamelijk bedoelt om dingen in het spel iets gemakkelijker te maken. De advertenties onderaan de website zullen niet zichtbaar zijn, je krijgt een voetnoot van 2 regels op het forum en je zal een "selecteer alles" knop krijgen bij de dierenarts, hoefsmid, enz.

*Er gelden regels voor deze beloning. Het gebruikers ID wordt automatisch toegekend en zal lager dan nummer #100 zijn. Je kunt het nummer dus niet zelf kiezen.

*Er gelden regels voor deze beloning. Je mag een bestaand ras van Horse Reality kiezen en ons hiervoor een afbeelding sturen van een paard met witte aftekeningen en een witpatroon. Wij zullen deze vervolgens namaken voor in het spel. Let op, de aftekeningen en witpatronen moeten ook in werkelijkheid bij het ras passen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen Appaloosa patronen voor Friese paarden kunt insturen, gezien deze niet bestaan binnen dit ras. Het gebruikers ID wordt automatisch toegekend en zal lager dan nummer #25 zijn.

*Er gelden regels voor deze beloning. Voor deze beloning gelden ook de regels van de "Custom Whites" beloning. Het gebruikers ID zal lager zijn dan nummer #10. Je mag een ras kiezen welke wij gaan implementeren in het spel. Let op, een aantal rassen zijn al in ontwikkeling. Kies dus niet een van deze rassen: American Paint Horse, Brumby Horse, Cleveland Bay, Hanoverian, Kathiawari, Knabstrupper, Noriker, Shetland Pony, Thoroughbred, Trakehner, Welsh Pony. 

*Er gelden regels voor deze beloning. Voor deze beloning gelden ook de regels van de "Pick the next breed" beloning. Het gebruikers ID zal nummer #4 zijn. Je mag een karakter voor in het spel uitkiezen welke je mag "ontwerpen". We gaan samen werken aan een mood board om het karakter wat je wilt ontwerpen te visualiseren. Vervolgens zullen onze tekenaars de NPC voor je uitwerken gebasseerd op het mood board.

Huidig doel en extra doelen

We hebben naast het huidige doelen ook een paar extra doelen ingesteld. Dit helpt ons om Horse Reality naar een hoger level te tillen, mochten we zover komen. Hoe meer geld we ophalen, hoe sneller het spel doorontwikkelt kan worden.

Extra Doel 1 (€7.500)

Zodra we dit doel bereiken kunnen we locatie-gebaseerde achtergronden op de paardenprofielen instellen, net zoals bij de Wildparken gebeurt. Daarnaast zijn we bezig met mijlpalen in het spel waar badges bijhoren. Deze badges kunnen dan allemaal uitgetekend worden. Daarnaast zullen we paardenrennen en mennen toevoegen aan het spel, inclusief het benodigde tuig. Tevens wordt het paardenras Cleveland Bay toegevoegd.

Extra Doel 2 (€10.000)

Als we dit doel bereiken zullen we Horse Reality mobiel-vriendelijk gaan maken, zodat jullie je paarden overal mee naartoe kunnen nemen. Een hoop van jullie willen dit zo snel mogelijk, echter omdat dit erg veel tijd kost hebben we dit als extra doel toegevoegd. Vervolgens worden alle NPC karakters in het spel toegevoegd en zal de Shetland Pony in het spel treden.

Extra Doel 3 (€15.000)

Wanneer dit doel wordt bereikt kunnen er locatie-gebaseerde stadskaarten worden toegevoegd, waarbij elke stad zijn continent representeert. Er worden 3 nieuwe disiciplines toegevoegd (in overleg met spelers), zowel als de Noriker en de Lippizaner! Als het zover komt zullen we een poll aanmaken waar jullie kunnen stemmen welke 3 disciplines jullie toegevoegd willen hebben aan het spel. Dit doel zorgt er ook voor dat we een Duitse versie aan het spel kunnen toevoegen.

Mochten we het doel niet halen, dan gaat de ontwikkeling uiteraard door! We kunnen dan alleen niet de server aanschaffen die de site sneller zal maken. Daarnaast zal de ontwikkeling trager verlopen. We werken nog steeds overal aan door, maar kunnen dan de beloofde rassen, disciplines en server niet voor 1 oktober garanderen.

Tijdens de Kickstarter campagne wordt er een FAQ ontwikkelt waarin jullie antwoorden kunnen vinden op alle vragen.